BINZ in Nederland

BINZ GmbH, exclusief partner van Mercedes-Benz en fabrikant van onder andere begrafenisauto’s en verlengde limousines, stuurt de verkoop- en marketingactiviteiten in Nederland direct aan vanuit Duitsland. Maas uitvaartmobiliteit is de aanspreekpartner van BINZ GmbH voor de Nederlandse klanten en de Mercedes-Benz dealers. BINZ GmbH onderstreept daarmee ook de exclusiviteit van de relatie tussen Daimler AG en BINZ GmbH. Via het netwerk van de Mercedes-Benz organisatie wordt onderhoud, reparatie en garantie uitgevoerd.


Samenwerkingsverband tussen Mercedes-Benz en BINZ

 • Vanaf 1860 is het plaatsje Lorch bekend om haar ‘Wagenfabrik Konrad Hörger’ dat in 1936 wordt overgenomen door Michael Binz en verder gaat als de ‘Lorcher Karosseriefabrik BINZ & Co’. Michael Binz werkte vanaf 1906 als technisch medewerker en later als hoofd op de carrosserieafdeling van Mercedes in Sindelfingen totdat hij in 1936 de mogelijkheid kreeg om als zelfstandig ondernemer speciale carrosserieën, ambulances, verlengde limousines en begrafenisauto’s voor o.a. Mercedes-Benz te gaan produceren.
 • Voor chassisverlenging is BINZ GmbH al jarenlang exclusief partner van Mercedes-Benz. Met de komst van het nieuwe E-Klassemodel 212 besloot Daimler AG in 2009 deze producten door de organisatie van BINZ GmbH te laten vermarkten en onder diens productnaam ‘BINZ’ uit te leveren.
 • BINZ doet ook de ombouw van Mercedes-Benz Vito’s of Sprinters als overbrengauto. Uw Mercedes-Benz dealer regelt het basisvoertuig.
 • Daarbij hebben de Mercedes-Benz dealers via hun werkplaatssystemen direct toegang tot de gegevens van alle BINZ automobielen en kunnen zij ook de garantie voor de klanten afhandelen. Zo blijft het After Sales-traject voor de klant in vertrouwde handen dankzij het partnership tussen Mercedes-Benz en BINZ.
 • Tenslotte is het moment van de aflevering van uw BINZ een hoogtepunt. U kunt de aflevering bij uw bedrijf of bij de Mercedes-Benz dealer laten plaatsvinden. Al naar de wens van de klant kan het BINZ voertuig ook in Duitsland worden afgeleverd bij BINZ GmbH in Lorch. Uiteraard verzorgen wij een fantastische dag met o.a. een bezoek aan de Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen en desgewenst aan het Mercedes-Benz museum in Stuttgart.

Begrafenisauto’s

De BINZ H2 is een driedeurs begrafenisauto met twee zitplaatsen en een lengte van 5,7 meter. Het achtercompartiment heeft plaats voor maximaal twee kisten. De vijfdeurs BINZ H2 is een begrafenisauto met een 3-persoonsachterbank voor medewerkers, dragers of zelfs familieleden van de overledene.

Er is ook een Mercedes-Benz Vito of Sprinter als ‘overbrengauto’. De wij of uw Mercedes-Benz dealer levert de Vito of Sprinter als basisvoertuig en richt deze vervolgens in als overbrengauto volgens de specificaties van BINZ.

Meer informatie over de begrafenisauto’s op onze website van BINZ GmbH »

Jonge demonstratiebegrafenisauto’s af fabriek »

Verlengde E-Klasse Limousines en Estates en G-Klasse

De BINZ E-Klasse 6-deurs Limousine is in elk detail zo uitgekiend, geconstrueerd, getest en gecertificeerd dat BINZ de maatstaf stelt in de wereld van verlengde limousines. De auto staat ook garant voor de spreekwoordelijke kwaliteit van het merk Mercedes-Benz. De 6-deurs Limousine kan ingezet worden als volgauto in een rouwstoet of als representatieve auto bij vervoersbedrijven. Het ombouwen van een gebruikte Mercedes-Benz E-Klasse (W 213) naar een verlengde 6-deurs Limousine is ook mogelijk. Het basisvoertuig moet wel voldoen aan de juiste specificaties. BINZ heeft ook in haar programma ook een verlengde vijfdeurs Estate op basis van de Mercedes-Benz E-Klasse Estate. Dit is de BINZ Xtend en is ten opzichte van het basismodel met 0,86 m verlengd tot 5,7 m. De extra verkregen ruimte komt geheel ten goede aan het laadcompartiment.

De BINZ E-klasse Business Limousine is een bijzondere zakenauto. Deze 4-deurs limousine is ten opzichte van de standaard Mercedes-Benz E-Klasse met circa 50 cm verlengd. De uitvoering doet zijn eer aan, omdat de inzittenden achter over nóg meer ruimte beschikken.

De Mercedes-Benz dealer levert het basisvoertuig.

Meer informatie over de E- en G-Klasse op de website van BINZ GmbH »

Pluspunten en contactgegevens

Belangrijkste pluspunten in één oogopslag

 • BINZ GmbH & Co. KG in Lorch is al vanaf 1936 de enige partner voor Mercedes-Benz voor het verlengen van E-Klasse chassis.
 • BINZ is de officiële leverancier van E-Klasse chassis aan carrosseriebedrijven over de hele wereld.
 • Naast het verlengen van chassis heeft BINZ ook haar eigen fabriek voor de productie van eindproducten.
 • Een BINZ eindproduct heeft alle technische systemen van de Mercedes-Benz E-Klasse standaard overgenomen.
 • Door moderne productiemethoden voldoet de BINZ aan de hoogste kwaliteitsnormen van Mercedes-Benz.
 • Garantie en After Sales lopen via de Mercedes-Benz dealers.
 • Hechte samenwerking tussen de Mercedes-Benz organisatie en fabrikant BINZ.